Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Δεν πάει έτσι, ρε κουμπάρε...

 



Πληροφορούμαι, από έγκυρες πηγές, ότι από όλα τα θηλαστικά είδη του πλανήτη μόνο τα δελφινοφαλαινοειδή και οι λύκοι είναι μονογαμικά (και τα ζωάκια του Disney), όλα τα άλλα, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου, είναι λυσσαλέα και αθεράπευτα πολυγαμικά. Επίσης ο άνθρωπος, μοναδική εξαίρεση στο ζωικό βασίλειο, δεν διεγείρεται σεξουαλικά μόνο κατά την περίοδο του ζευγαρώματος, αλλά όποτε θέλει κι όποτε του κεντριστεί η φαντασία –η περίφημη λίμπιντο των ψυχαναλυτών.

Τώρα, ποιος εγκέφαλος συνέλαβε την ιδέα ότι ο άνθρωπος είναι κι αυτός, όπως οι φάλαινες και οι λύκοι, μονογαμικός δεν ξέρω. Υποθέτω ότι έχει να κάνει με τις κοινωνικές δομές και κάποια κόλπα του Συστήματος, με σκοπό τη χειραγώγηση, αλλά δεν θα το εξετάσουμε αυτό τώρα και δεν μας ενδιαφέρει κιόλας για την μελέτη που θα μας απασχολήσει εν συνεχεία. Το ερώτημα δεν είναι πώς βρεθήκαμε εδώ, αλλά γιατί, αφού βλέπουμε ότι δεν πάει, επιμένουμε να συνεχίζουμε το ίδιο βιολί γενεές επί γενεών.

Αυτό που ξεκινάει μια σχέση στο μυαλό ενός άντρα (και όλοι γνωρίζουμε ότι αν δεν κάνει κλικ το μυαλό δεν γίνεται τίποτα) είναι η ερωτική έλξη. Για τις γυναίκες, νά, μα την Παναγία, δεν ξέρω τι την ξεκινάει, ούτε και κανένας άλλος πιστεύω –ούτε αυτές οι ίδιες.

Download PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου